Proiect: MOJO DESIGN APARTMENTS

Cele doua imobile care formează Mojo Design Apartments se afișează în țesutul neomogen, complex și fără repere arhitecturale de pe străzile Ritmului și Zidurilor.

Conceptul imobilelor se bazeaza pe comunicarea dintre cele doua străzi, Ritmului și Zidurilor care în vechea parcelare a zonei nu era posibilă, situl fiind format în urma alipirii a 9 parcele de dimensiuni reduse. Deși imobilele sunt separate ca entități, ele sunt unite prin intermediul subsolului și impart curtea.

Accesul la nivelul subsolului se face din str. Zidurilor, fiind mai puțin circulată. Imobilul de pe str.Ritmului are parterul liber, doar cu zona de recepție inchisa. Astfel, se formează aici un spațiu semiprivat – semipublic, care oferă acces și vizibilitate în curtea dintre cele două imobile și invers spre strada.

Curtea dintre cele două imobile este gândită ca un spațiu al viitoarei comunități, un spațiu în directă legatură cu strada, dar mult mai liniștit decât aceasta. Sperăm ca ideea acestei curți să fie menținută și continuată de comunitate.

Imobilele au 55 apartamente, de diferite dimensiuni, potrivite zonei, câteva dintre ele remarcându-se prin terase generoase bine conturate de fațadele cu caramidă aparenta. Volumele și finisajele clădirilor își propun să dea tonul unei dezvoltari viitoare mai responsabile ale zonei.

Am participat cu prezentul proiect la Anuala de Arhitectura Bucuresti 2020:

Localizarea proiectului: Bucuresti

Anul realizarii: 2017

Anul finalizarii: 2020

Teren: 1594 mp

Suprafata construita: 850 mp

Suprafata desfasurata: 7200 mp

Categorie: Rezidentiale mari